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Re: Recognition of Concealed Weapon Carry Weapons Licenses Issued by Other States 

 

Question:   Please render an opinion stating whether Mississippi's recognition of out- of-state 

concealed weapons licenses is limited to regular licenses or if it applies to enhanced licenses as 

well. Also, please render an opinion whether Mississippi may recognize an Idaho concealed 

carry license issued to a person who is under 21 years of age. 

 

Short Answer:  With regard to your second request concerning whether Mississippi would 

recognize a sister state's concealed carry license issued to a person over 18
2
 but younger than 21, 

it is the opinion of this office that the answer is yes. Section 45-9-101 (18) specifically states that 

anyone holding a “valid unrevoked and unexpired license to carry stun guns, concealed pistols, 

or revolvers issued in another state shall have such license recognized by this state to carry stun 

guns, concealed pistols or revolvers ...” The statute does not authorize officials to go beyond the 

face of an out-of-state license to determine what requirements that other state may have placed 

on obtaining the concealed weapons license. If the license is valid, unrevoked and applies to the 

concealed carry of stun guns, pistols and revolvers, then the license ““shall be recognized” in this 

state. This would apply even if the holder were only 18 years of age. 

 

You would have to go to the Mississippi Attorney General’s Office and search for  Opinion  

 


